U bent hier: home » blog

   Bescherm uw onderneming tegen cyberaanvallen

   Cybercrime raakt ons elke dag meer en meer. Fraudeurs gaan steeds creatiever en agressiever te werk in het aanvallen van professionelen. Zowel KMO's als eenmanszaken worden steeds vaker slachtoffer van aanvallen als phishing, ransomware, factuurfraude enz...

   Op 22 februari organiseerde Korazon een infosessie omtrent dit thema. Spreker Bert Bleukx, verantwoordelijke voor cybersecurity bij KBC Bank & Verzekeringen, legde in klare taal uit hoe hackers vandaag de dag ondernemers aanvallen. Zonder één woord technisch jargon maakte hij duidelijk hoe cybercriminelen te werk gaan en gaf hij concrete tips over wat u kan doen om uw onderneming daar tegen te beveiligen.

   Het eerste inzicht dat Bert duidelijk maakte is dat hackers geen wereldvreemde éénzaten zijn. Het zijn georganiseerde bedrijven met maar 1 doel: uw geld. De verschillende technieken die ze darvoor gebruiken werden uitgelegd. Factuurfraude, ransomware, data diefstal en phising zijn de meest voorkomende. Voor elke techniek werd ook uitgelegd hoe u zich daar tegen kunt beschermen.

   Samengevat komt het er op neer dat cybersecurity niet een ding is van louter de ICT afdeling. Het management moet zich mee engageren in de strijd en alle medewerkers dienen betrokken te zijn. En dat het nodig is bewijzen de cijfers. Elke onderneming waar minstens € 500,00 kan 'verdiend' worden is een doelwit en is zo goed als zeker van op korte termijn aangevallen te worden.

   Hierbij de link naar de handouts van de presentatie: 'Cybersecurity' door Bert Bleukx. 

   26 februari 2018 - Philip Vanassche
   Tags :cybersecurity