U bent hier: home » blog

   Verwen uw mobiele bezoekers dankzij AMP

   AMP is erop gericht mobiele bezoekers een nog betere gebruikerservaring te bieden door pagina's te tonen die supersnel laden. Het snel laden van de pagina's wordt bereikt door deze als het ware te strippen.

   Wat is AMP?

   Accelerated Mobile Pages is een door Google gestuurd initiatief met als doel webpagina’s voor mobiele toestellen veel sneller te maken.

   Hoe werkt AMP?

   De inhoud van de pagina’s wordt parallel beschikbaar gemaakt in AMP-formaat. Er worden dus razendsnelle aangepaste HTML varianten gemaakt. Deze varianten zorgen ervoor dat de inhoud veel sneller aangeboden kan worden voor mobiele toestellen.

   Een pagina op je website of webshop bestaat uit HTML code. Deze code bevat veelal een hoop elementen die het laden traag maken. Denk hierbij aan (externe) javascripts, afbeeldingen, video's of audio. Deze vertragende elementen worden in AMP pagina's vervangen door aangepaste AMP-elementen. AMP is dus een uitgeklede variant van je content.

   Voorbeeld

   Onder andere The Guardian maakt gebruik van AMP-pagina’s om hun artikels te publiceren. Een voorbeeld hiervan kan je testen door het originele artikel hier op te vragen, en vervolgens de AMP-versie van hetzelfde artikel op te vragen. Zoals je zal zien is de laadtijd van de AMP-versie veel minder.

   Andere grote namen die reeds gebruik maken van AMP zijn Twitter, Pinterest, Adobe en LinkedIn.

   Aan de slag

   Wil je zelf je website of webshop aanvullen met AMP-pagina’s? Dan kan je op www.ampproject.org aan de slag. Dit is de officiële website van dit open-source initiatief. Hier kan je in enkele stappen een AMP-variant van je webpagina’s maken.

   22 mei 2017 - Redney Neve, webshop specialist
   Tags :SEO, websites, webshops