Kustweerbericht

   Dankzij een website ontwikkeld door Korazon kan de afdeling Kust al haar doelgroepen correct en up-to-date informeren over het weer aan de Belgische kust.

   Over Afdeling Kust

   De afdeling Kust maakt deel uit van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, dat valt onder de bevoegdheid van het Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken. Het ambtsgebied van de afdeling strekt zich uit over de hele Belgische kust en omvat ook de Vlaamse jacht- en vissershavens van Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge. Een andere belangrijke taak is zeewering: bescherming van de kust en de bevolking tegen het geweld van de zee. De afdeling Kust houdt zich ten slotte ook bezig met het weer aan de kust en de getijden.

   De uitdaging

   De afdeling Kust wilde een website waarop het weerbericht aan de kust in real time wordt weergegeven. Het doel was om de registraties van het OMS (Oceanisch Meteorologisch Station) om de 4 uur automatisch te updaten, en om webcam-beelden van de verschillende badplaatsen te tonen. Het kustweerbericht is in de eerste plaats bedoeld voor professionele gebruikers (scheepvaart, loodsdiensten, baggeraars, aannemers), maar is ook nuttig voor de horeca-sector, watersporters en toeristen. Al deze doelgroepen moeten op een eenvoudige manier het up-to-date kustweerbericht kunnen raadplegen.

   De oplossing

   Korazon was meteen gewonnen voor dit idee. We creëerden een website waarop zowel professionelen als “recreanten” de huidige weerstoestand en -verwachtingen kunnen bekijken. Om de meest accurate informatie ter beschikking te stellen, wordt de website automatisch elke vier uur geüpdatet. Ook op verplaatsing kan men makkelijk van deze dienstverlening gebruik maken. De website is immers voorzien van een responsive design, wat betekent dat ze zich aanpast aan het gebruikte toestel – laptop, tablet of smartphone.

   Technische fiche

   • Liquifi CMS
   • Microsoft SQL Server
   • FTP-koppeling en import van CSV-bestanden
   • Parsing van binnenkomende informatie en omzetten naar html
   • Mobiele website
   • SEO-friendly

   De voordelen op een rijtje

   • Up-to-date informatie
   • Mobiele website
   • Info over weerbeeld, temperatuur, getij, golven, wind, zicht op zee

   website met automatische update via databank KMI

   bezoek de website