MIWA

   Een website voor gestroomlijnde communicatie rond huisvuilverwerking in Midden-Waasland.

   Over MIWA

   MIWA is de afvalintercommunale voor de regio Midden-Waasland (Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster), die meer dan 150.000 inwoners telt. In opdracht van deze vijf gemeenten brengt MIWA het Vlaamse afvalstoffen- en materialenbeleid tot uitvoering. De kerntaken van MIWA zijn huis-aan-huisinzameling van huishoudelijk afval, uitbating van containerparken en communicatie en sensibilisatie rond afval.

   De uitdaging

   Een van de kerntaken van MIWA is de communicatie en sensibilisatie rond afval. In deze context kwam de intercommunale aankloppen bij Korazon voor een website en beheersysteem voor de informatie rond afvalophaling en -verwerking. De aangeboden informatie moest zeer duidelijk zijn en vlot toegankelijk voor het grote publiek.

   De oplossing

   Korazon bouwde een website en een extranet voor MIWA. Op de website vindt de burger een schat aan waardevolle informatie, zoals een kaart met verkooppunten (zakken, GFT-labels, recipiënten) en brengpunten (containerparken, glasbollen, chemocars voor KGA), een ophaalkalender per straat en een aanvraagformulier voor grof huisvuil. Men kan er ook het handige afvalalfabet raadplegen om te weten waar een bepaald type afval thuishoort. We voorzagen de website van een krachtige zoekfunctie en hielden rekening met de SEO-regels zodat de site snel vindbaar is in Google. Op het extranet krijgen verschillende gebruikersgroepen (bestuursleden en personeelsleden) toegang tot specifieke, afgeschermde documenten, die door MIWA opgeladen worden.

   Technische fiche

   • Liquifi CMS
   • .net
   • Microsoft SQL Server
   • Responsive website
   • Google Maps integratie
   • Anysurfer label
   • SEO-friendly

    

   website huisvuilverwerking in Midden-Waasland

   bezoek de website