Stad Roeselare

   Een gebruiksvriendelijke webapplicatie om vlot vergaderzalen te reserveren.

   Over Stad Roeselare

   Roeselare ligt in het hart van West-Vlaanderen. Het is een bedrijvige stad met een ruim aanbod aan winkels. Het stadsbestuur besliste om de digitale kaart volop te trekken voor haar dienstverlening.

   De uitdaging

   De Stad Roeselare beschikt over meerdere vergaderzalen. Vroeger verliep de reservatie van deze ruimtes volledig manueel (via mail, telefonisch, aan de balie), wat heel wat administratieve beslommeringen met zich meebracht. Het was een tijdrovend proces waarin vaak fouten slopen. Het Stadsbestuur vroeg aan Korazon om mee te zoeken naar een geschikte oplossing om het reservatieproces vlotter te laten verlopen. De gebruikers moeten in staat zijn vlot wijzigen aan te brengen in hun reservatie, een vergadering te annuleren, catering aan te vragen en technologisch materiaal te voorzien, zoals beamers of laptops.

   De oplossing

   Korazon ontwikkelde een online reservatiesysteem op maat, waarmee de medewerkers van de Stad Roeselare in een mum van tijd vergaderzalen kunnen reserveren. Ze kunnen op basis van verschillende criteria (capaciteit, datum,…) zoeken naar een geschikte locatie. Per locatie zien ze gedetailleerde informatie over de voorzieningen van de vergaderzaal. Ze kunnen aanduiden of er catering moet voorzien worden en of er een laptop of beamer aanwezig moet zijn. Vervolgens kunnen ze de zaal met een muisklik reserveren. De reservatiemodule is gekoppeld aan een affichagesysteem, waarmee displays op verschillende locaties aangestuurd worden. In de keuken wordt de aangevraagde catering automatisch toegevoegd op een overzichtelijke to do list, zodat niks over het hoofd wordt gezien. Via het achterliggend beheersysteem worden de zalen en de reservaties beheerd.

   Technische fiche

   • Liquifi CMS
   • Liquifi community module
   • .net
   • Microsoft SQL Server

   extranet voor reservatie en beheer van vergaderzalen