Google Analytics 4 Installeer zelf Google Analytics 4

Waarom is er zoveel te doen omtrent Google Analytics 4?

Google Analytics 4 (GA 4) is niet de zoveelste upgrade of aanpassing. Deze nieuwe versie breekt volledig met het verleden en meet op een nieuwe manier. Er wordt meer gekeken naar gebeurtenissen in plaats van sessies. De bezoeker wordt niet alleen geteld, hij wordt tevens in de gaten gehouden en zijn gedrag wordt geregistreerd. Voor een uitgebreide uitleg kan je terecht op de support pagina’s van Google Analytics zelf.

Deze nieuwe manier van meten maakt dat GA 4 niet compatibel is met de vorige versie. Wil je verder jouw website in de gaten blijven houden, dan moet je GA 4 installeren naast jouw bestaande versie van Google Analytics. Beide systemen kunnen gerust naast elkaar bestaan.

Google Analytics 4 logo met gestileerde grafiek

Deadline 1 juli 2023

Twee systemen naast elkaar laten bestaan is niet wat Google wenst. De deadline staat scherp op 1 juli 2023. Op die dag verdwijnt de oude versie van Google Analytics. Je zal de verzamelde historische gegevens nog een tijdje kunnen raadplegen, maar nieuwe data komt er vanaf dan niet meer bij.

Vanaf 1 juli 2023 worden data over jouw bezoekers alleen nog bewaard in GA 4. Je hoeft zo lang niet te wachten. Beter niet. Installeer nu reeds GA 4 en begin onmiddellijk gegevens te verzamelen. Dan start je vanaf 1 juli 2023 niet vanaf nul en heb je de tijd om vertrouwd te geraken met de nieuwe versie van Google Analytics.

Instructie video’s

Hieronder vind je 2 instructie video’s:

  • een versie voor wie Google Analytics gebruikt ZONDER Google Tag Manager
  • een versie voor wie Google Analytics gebruikt MET Google Tag Manager

Ga snel aan de slag. Heb je vragen, dan helpen we je graag verder. Je vindt ons op 051 316 416 of philip.vanassche@korazon.be. Veel succes.

Instructie video GA 4 ZONDER Google Tag Manager

Instructie video GA 4 MET Google Tag Manager