Adviseren Je gebruikers begrijpen


Empathie

In de eerste fase van het UX proces gaat het erom om jou, maar ook jouw klanten, zo goed mogelijk te begrijpen. Daarom besteden we bij Korazon veel aandacht aan het onderzoek dat vooraf gaat. Wat zijn de organisatiedoelen en hoe kan digitale transformatie daarbij helpen? We kijken ook naar de omgeving waarin je als onderneming werkt: wie zijn je belangrijke concurrenten en hoe werken zij online? Welke factoren spelen er een rol om jouw klanten of gebruikers zo goed mogelijk te ondersteunen?

Hiervoor doen we verschillende interviews die - indien nodig - ondersteund worden door andere manieren om informatie te verzamelen. Dat kan gaan van een eenvoudige enquête tot een volledige workshop op maat.

 

Doelen bepalen

Op basis van al die informatie zijn we nu in staat om een duidelijke probleemstelling te definiëren en duidelijke doelen te bepalen. Wat wil je als onderneming bereiken? Welke verschillende profielen bestaan er? En wat verwachten die van jou en welke problemen ondervinden ze op dit moment?

 

Bespaar kosten

Voorkomen is beter dan genezen - en dat is ook zo bij de ontwikkeling van een website of applicatie. Door zo vroeg mogelijk in het proces aandacht te besteden aan de user experience en oplossingen reeds te testen in de design fase kunnen we kort op de bal spelen en efficiënt te werk gaan. Onderzoek wijst uit dat een fout aanpassen in de ontwikkelingsfase 10 tot 100 keer zo duur kan uitvallen!

Een duidelijke en informative website zal ook het aantal telefoontjes of email naar de klantendienst van je bedrijf drastisch reduceren waardoor jij of je werknemers zich kunnen focussen op andere taken. Hoewel het zeer aantrekkelijk is om meteen te beginnen met een design op basis van een idee is een onderzoek essentieel voor een succesvol product.

Hoe maak je een website of webapplicatie gebruiksvriendelijk?

Neem contact en we zoeken het samen uit. Na het intake gesprek:

  • begrijp je het belang van empathie met de gebruiker
  • zie je duidelijke verbeterpunten
  • heb je inzicht in 25 jaar ervaring en expertise van Korazon

Philip Vanassche

advies & verkoop