iLens e-commerce platform met B2C webwinkel

In een notendop

Project

iLens is een webwinkel op maat gemaakt voor de individuele opticien. Hij verkoopt online lenzen aan zijn klanten en biedt service vanuit zijn winkel. Het beheer van de webwinkel en de distributie & logistiek wordt centraal afgehandeld. De opticien hoeft alleen met zijn klanten bezig te zijn.

 

iLens

Twee groeperingen van opticiens, Flanders Opticians en Opticoop, slaan de handen in elkaar. Samen zorgen ze voor de ontwikkeling en onderhoud van het e-commerce platform. De opticien gebruikt het platform om zowel online als offline lenzen te verkopen. Het productassortiment, de bestellingen, leveringen en betalingen worden centraal afgehandeld.

 

Succesfactoren

  • combinatie van online verkoop en persoonlijke service
  • centraal platform voor gepersonaliseerde webwinkels
  • een doordacht concept zorgt voor winstgevendheid
  • lokale verankering van de online verkoop
  • samenwerking met communicatiebureau Toech

 

Oordeel zelf en bezoek de webwinkel op www.ilens.be.

Winkel- en webverkoop versterken elkaar

De opzet van iLens is niet om een grote speler te worden op de markt van lenzen. De bedoeling is de zelfstandige opticien de mogelijkheid te bieden om zijn klanten online te laten bestellen bij hun eigen opticien. De klant blijft bij zijn servicepunt voor de periodieke lenscontrole en bestelt met 1 klik zijn aangepaste lenzen.

Winstgevende webwinkel in een concurrentiële markt

Met visie en focus slaagt iLens er in een winstgevende webwinkel voor lenzen uit te baten. De sleutel ligt in de verbinding tussen de persoonlijke service van de opticien aan zijn klant met de mogelijkheid om de per klant gepaste lens snel online te bestellen. De visie is dat niet elke consument de goedkoopste prijs wil. iLens zoekt die klanten die waarde hechten aan bediening op maat door een gediplomeerde opticien.

"Het concept van een gemeenschappelijke webwinkel werd mede door Korazon uitgedacht en vertaald naar een winstgevend e-commerce platform."

Distributie-logistiek zonder zorgen

De webwinkel is gekoppeld aan het beheersysteem van een distributeur van lenzen. Het assortiment in de webwinkel wordt automatisch up-to-date gehouden ook wat betreft prijs en beschikbaarheid. Bestellingen worden in realtime doorgestuurd. De afhandeling wordt volledig door de distributeur uitgevoerd tot en met de levering bij de consument. De opticien is volledig ontzorgd en kan zich volledig toeleggen op zijn kernactiviteit.

Centraal beheersysteem met portalen op maat

Het centrale beheersysteem bevat alle informatie en transacties. Een koppeling met de boekhouding en de distributeur zorgen voor een automatische afhandeling van bestellingen. Via een aangepast portaal kan elke opticien zijn deel van de webwinkel beheren en zijn klanten en bestellingen opvolgen. Via het centraal beheer leiden de iLens medewerkers alles in goede banen en zorgen ze voor de financiële afhandeling van de bestellingen per opticien.

Terug naar overzicht

Kan je advies gebruiken voor jouw e-commerce plannen?

Neem contact en we zoeken het samen uit. Na het intake gesprek:

  • besef je het belang van een sterk concept
  • heb je zicht op een plan van aanpak
  • zie je de waarde van 25 jaar ervaring en expertise van Korazon

Philip Vanassche

advies & verkoop