iLens e-commerce platform met B2C webwinkel

Winkel- en webverkoop versterken elkaar

De opzet van iLens is niet om een grote speler te worden op de markt van lenzen. De bedoeling is de zelfstandige opticien de mogelijkheid te bieden om zijn klanten online te laten bestellen bij hun eigen opticien. De klant blijft bij zijn servicepunt voor de periodieke lenscontrole en bestelt met 1 klik zijn aangepaste lenzen.

Winstgevende webwinkel in een concurrentiƫle markt

Met visie en focus slaagt iLens er in een winstgevende webwinkel voor lenzen uit te baten. De sleutel ligt in de verbinding tussen de persoonlijke service van de opticien aan zijn klant met de mogelijkheid om de per klant gepaste lens snel online te bestellen. De visie is dat niet elke consument de goedkoopste prijs wil. iLens zoekt die klanten die waarde hechten aan bediening op maat door een gediplomeerde opticien.

Distributie-logistiek zonder zorgen

De webwinkel is gekoppeld aan het beheersysteem van een distributeur van lenzen. Het assortiment in de webwinkel wordt automatisch up-to-date gehouden ook wat betreft prijs en beschikbaarheid. Bestellingen worden in realtime doorgestuurd. De afhandeling wordt volledig door de distributeur uitgevoerd tot en met de levering bij de consument. De opticien is volledig ontzorgd en kan zich volledig toeleggen op zijn kernactiviteit.

Centraal beheersysteem met portalen op maat

Het centrale beheersysteem bevat alle informatie en transacties. Een koppeling met de boekhouding en de distributeur zorgen voor een automatische afhandeling van bestellingen. Via een aangepast portaal kan elke opticien zijn deel van de webwinkel beheren en zijn klanten en bestellingen opvolgen. Via het centraal beheer leiden de iLens medewerkers alles in goede banen en zorgen ze voor de financiƫle afhandeling van de bestellingen per opticien.

Terug naar overzicht

Kan je advies gebruiken voor jouw e-commerce plannen?

Neem contact en we zoeken het samen uit. Na het intake gesprek:

  • besef je het belang van een sterk concept
  • heb je zicht op een plan van aanpak
  • zie je de waarde van 25 jaar ervaring en expertise van Korazon

Philip Vanassche

advies & verkoop